Growceanu investește 80.000 de euro în MediNav, un startup MedTech care folosește AI pentru a nota și extrage informații medicale structurate

Growceanu investește 80.000 de euro în MediNav, un startup MedTech care folosește AI pentru a nota și extrage informații medicale structurate
MediNav a atras în total 350.000 de euro cu care urmărește scalarea în România a asistentului digital pentru medici


· Investiție pentru dezvoltarea unui algoritm complex bazat pe AI care reține, notează, extrage informație medicală și învață continuu
· Extindere comercială în Germania, Austria, Elveția și America Latină din 2023
· MediNav economisește cel puțin 40% din timpul de scriere al unui rezultat medical de radiologie, iar în urgențe reduce de 3 ori timpul de completare a unei fișe de ambulanță Growceanu, platformă de business angels, investește 80.000 de euro în startup-ul MedTech MediNav, în cadrul unei runde în valoare de 250.000 de euro. Lead investor este Overkill VC, cu o investiție de 170.000 de euro.

Până în prezent, startup-ul a atras 350.000 de euro de la Cleverage VC, Overkill VC și angel investors. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului, dar și pentru vânzări și marketing.

Startup-ul MediNav a fost fondat în anul 2020 de către Wanda Fiat - CEO & AI – și Adrian Cuzman – CTO.     

O eficientizare a timpului alocat de medici consultațiilor

Folosind inteligența artificială, MediNav eficientizează timpul pe care medicii îl petrec pentru a scrie rapoarte și fișe de evaluare ale pacienților. Prin intermediul soluției AI, medicul dictează rezultatele evaluărilor, iar MediNav extrage datele relevante și le introduce structurat în raport. Dacă este vorba de o ecografie sau o consultație cu mai multe câmpuri separate, MediNav extrage și separă informația și o notează unde trebuie să apară. La final, medicul verifică, corectează și salvează rezultatele înainte de a le trimite în sistemul medical al spitalului sau clinicii, iar astfel asistentul digital MediNav învață din greșeli și devine mai bun.    

Medicii radiologi care folosesc MediNav economisesc cel puțin 40% din timpul de scriere al unui rezultat, iar în urgențe MediNav reduce de 3 ori timpul de completare a unei fișe de ambulanță.

Asistentul MediNav funcționează pe laptop, tabletă sau smartphone fără să fie necesar un microfon dedicat.

„În contextul lipsei de personal medical și a suprasolicitării medicilor din sistem, soluția MediNav este binevenită nu doar în România ci și în multe țări mai dezvoltate din Europa și nu numai. Un alt argument pentru care am ales să investim în acest start-up este echipa pe care o are, oameni foarte bine pregătiți în tehnologie, business și vânzări”, afirmă Ciprian Man, unul dintre investitori și fondatorii Growceanu.

Pentru 2023, MediNav are în plan adaptarea produsului pentru cel puțin încă o limbă și extindere comercială în Germania și/sau America Latină. De asemenea, compania urmărește extinderea spre specializări mai complexe cum ar fi cardiologia și  urgențele unde pacientul face mai multe investigații diferite în cadrul unui singur consult.    

Suntem foarte încântați că prin această rundă de finanțare am accelerat dezvoltarea MediNav și am adăugat un grup fantastic de investitori în echipa noastră”, declară Wanda Fiat cofondator și CEO.

***

Despre Growceanu
Growceanu este o platformă de investiții fondată în 2018. Prin intermediul Growceanu au fost facilitate investiții în companiile Bright Spaces, xVision, EmailTreeAI, Kinderpedia, Sitter, Milluu, Oncochain, Metabeta, Telios, Upgrade Academy, Sypher, Streams Live, Ulpia, The Data Analysis Bureau. Platforma Growceanu vizează în special start-up-uri din domeniile PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe abordări din zonele tehnologice: Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT.

Despre MediNav
MediNav este un start-up MedTech înființat în 2020, de către Wanda Fiat - CEO & AI – și Adrian Cuzman – CTO. Prin intermediul inteligenței artificiale, MediNav eficientizează timpul pe care medicii îl petrec pentru a scrie rapoarte și fișe de evaluare ale pacienților. Datorită soluției AI, medicul dictează rezultatele evaluărilor, iar MediNav extrage datele relevante și le introduce structurat în raport. Până în prezent startup-ul a atras 350.000 de euro de la Cleverage VC, Overkill VC și angel investors. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltarea produsului, dar și pentru vânzări și marketing.

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!