Growceanu încheie anul 2022 cu o creștere de peste 2,5 ori a investițiilor derulate

Growceanu încheie anul 2022 cu o creștere de peste 2,5 ori a investițiilor derulate
Ținte pentru 2023: dublarea performanțelor financiare și extindere în zona ECE


· Investiții mai mari cu peste 150% în 2022, față de 2021
· Creștere de peste 300% a numărului de membri în 2022, față de anul precedent
· Profil de investitor: buget de 40.000-250.000 de euro, disponibil pe o perioadă 2-3 ani, pentru un portofoliu de minim 8-10 start-up-uri
· Planuri pentru 2023: dublarea indicatorilor de business, identificarea start-up-urilor cu cel mai mare potențial de creștere (moonicorns), prezența pe noi piețe din zona ECE


Timișoara, 15 februarie, 2023. Growceanu, platforma de business angels, anunță o creștere de peste 150% a investițiilor derulate în 2022, față de anul precedent. Numărul de membri al platformei a ajuns în prezent la 144, în creștere cu peste 300% comparativ cu 2021.

Growceanu se adresează în special investitorilor ce dispun de un buget de investiții de 40.000-250.000 de euro, pe parcursul a 2-3 ani și care vor să-și construiască un portofoliu de minim 8-10 start-up-uri.

Căutăm viitori colegi investitori care sunt antreprenori sau manageri corporate de succes, care doresc să-și diversifice portofoliul de investiții către această clasă de active extrem de dinamică (early stage startups) și care pot oferi, pe lângă susținere financiară, experiența lor de business, network-ul și timpul personal pentru a sprijini viitori moonicorni”, spune Ciprian Man, Co-Fondator Growceanu.

Odată ce intră în comunitatea Growceanu, investitorii primesc suport de la A la Z (procese, instrumente, informații) care le permit să învețe ce înseamnă să fii un business angel investor. Exercițiul este unul practic: investițiile se îndreaptă către un portofoliu de startup-uri alese cu grijă, în care noii membri investesc împreună cu colegi investitori cu experiență.

Pe de cealaltă parte, fondatorii start-up-urilor se pot bucura de un feedback rapid și constructiv din partea evaluatorilor, urmat, în cazurile fericite, de smart money din partea investitorilor, antreprenori sau manageri corporate de succes.

Pentru 2023, Growceanu își propune dezvoltarea platformei de business angels în baza modelului de business actual, dar și extinderea prezenței pe noi piețe din Europa Centrală și de Est. Astfel, ținta pentru finalul anului este dublarea investițiilor derulate, în raport cu anul precedent.

În contextul planurilor concrete, bine finanțate, ale Agenției pentru Dezvoltare Regională dar și ale sectorului guvernamental, membrii fondatori Growceanu estimează că de anul acesta vor apărea tot mai multe oportunități, adesea diferite de ceea ce am văzut până acum, o perioadă a inovației și colaborării.

***


Despre Growceanu
Growceanu este o platformă de investiții fondată în 2018. Prin intermediul Growceanu au fost facilitate investiții în companiile Bright Spaces, Rayscape, EmailTree AI, Kinderpedia, Sitter, Milluu, Oncochain, Metabeta, Telios, Upgrade Academy, Sypher, Streams Live, Ulpia, The Data Analysis Bureau, Artivive, Codewell, Medinav, Licenseware, Aqurate. Platforma Growceanu vizează în special start-up-uri din domeniile PropTech, EdTech, SmartCity, Enterprise, Marketplaces, FinTech și MedTech, bazate pe abordări din zonele tehnologice: Artificial Intelligence, SaaS, Data Science, Digital Mapping, IoT.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!