Cum te poate face stresul să mănânci mai mult?

Cum te poate face stresul să mănânci mai mult?
Ți se întâmplă des să stai nemâncată multe ore? Sau te bucuri de câteva ronțăieli în timp ce lucrezi la un proiect nou?

Stresul îi determină pe unii oameni să-și ignore semnele foamei și să se abțînă de
la mâncare pentru perioade lungi de timp. Pentru alți oameni, stresul îi transformă în mâncători de emoțîi care ronțăie fără minte. Unii oameni mănâncă în exces când se simt stresați, iar alțîi își pierd urma poftei de mâncare. Cei care încetează să mănânce sunt atât de concentrați pe stresul lor încât nu aud și nu se acordă cu indiciile lor de foame.

Cel
mai bun mod de a combate stresul sau alimentația emoțională este să fii conștienta de ceea ce declanșează consumul de stres și să fii pregătita să lupți cu dorința. Dacă eșți o persoană predispusă să mănânce emoțional, cunoaște-ți factorii declanșatori, știi ce te stresează și fii pregătita. O parte din a fi pregătita este să te înarmezi cu gustări sănătoase. Apoi, dacă simți nevoia să guști măcar îți vei hrăni corpul. Ajutarea la reglarea zahărului din sânge pe tot parcursul zilei vă menține corpul tău stabil și emoțiile pe un teren de joc mult mai bun.

Când te afli în chinurile unei situațîi stresante, aproape orice distragere sănătoasă - cum ar fi mersul
la plimbare, a lua aer curat, a face o meditație rapidă ghidată sau a suna un prieten - te poate ajuta să eviți atragerea de mâncare nedorită. De asemenea,apa poate ajuta , deoarece oamenii confundă adesea foamea și setea.
De asemenea, este o idee bună să păstrezi lucruri în spațiul de lucru care te vor ajuta la reducerea anxietățîi, cum ar fi o minge de stres. Sau poți face o pauză de cinci minute din când în când pentru a închide ochii și a respira adânc. Exercițiile regulate și asigurarea că dormi suficient în fiecare noapte te pot ajuta să faci față mai bine provocărilor care apar în fiecare zi.

Autor: Marusia Botnarenco


 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!