Andrei Kelemen, CEO Cluj IT Cluster: Viziunea noastră este despre o țară în care lucrurile nu se mai petrec la întâmplare

Andrei Kelemen, CEO Cluj IT Cluster: Viziunea noastră este despre o țară în care lucrurile nu se mai petrec la întâmplare
● Reprezentanți ai instituțiilor și companiilor de profil din țară și din Europa, dezbat viitorul industriei IT în România, la cea de-a unsprezecea ediție a Cluj Innovation Days;

● În cadrul CID 2023, va fi lansat Centrul de Inovare Digitală pentru Societate - DIH4Society, care va accelera transformarea digitală a instituțiilor publice din administrație și sănătate, precum și a companiilor de producție din Regiunea Nord-Vest, livrând servicii în valoare de aproape 4 milioane de Euro, în următorii 3 ani;

● TECH NATION, conceptul creionat de Cluj IT Cluster, poate oferi liniile directoare ale dezvoltării României în jurul unor valori și principii susținute puternic de mediul academic care, împreună cu mediul de afaceri, poate genera soluții ce vor fi puse în practică de companiile aflate în avangarda industriei.

Cluj Innovation Days, evenimentul fanion al Cluj IT Cluster, cea mai mare și titrată organizație de profil din România, ajunge la ediția cu numărul 11 și are loc la Cluj-Napoca între 24 și 26 mai a.c.  În cadrul acestei ediții, ne propunem să evidențiem creșterea și provocările industriei IT, dar și să arătăm soluțiile pe care Cluj IT le are pentru accelerarea transformării digitale a României.

Motto-ul din acest an este:Tech Nation - Building a brighter future for Romania through technology,  subliniind astfel necesitatea apelării la soluții precum cele oferite de Cluj IT, pentru construirea un viitor mai luminos pentru România, prin tehnologie.


”Ediția din acest an a Cluj Innovation Days arată, încă odată, dimensiunea națională și chiar internațională a activității noastre și ne duce cu un pas mai aproape de ceea ce ne-am propus încă de la înființare. Viziunea noastră este despre o țară în care lucrurile nu se mai petrec la întâmplare, în care dezvoltarea pe principii sustenabile este susținută prin colaborare și proiecte majore ce adresează nevoile reale ale societății românești, în aliniere cu direcțiile actuale și viitoare europene. Conceptul unei națiuni care construiește un viitor optimist, prin tehnologie, poate fi pus în practică, iar Cluj IT are deja o serie de soluții concrete pe care le vom prezenta în cadrul evenimentului”, a spus Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster.

În cadrul CID2023, în data de 25 mai, la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca, va fi lansat oficial Centrul de Inovare Digitală pentru Societate - DIH4Society, care va accelera transformarea digitală a instituțiilor publice din administrație și sănătate, precum și a companiilor de producție din Regiunea Nord-Vest, livrând servicii în valoare de aproape 4 milioane de Euro, în următorii 3 ani.

Centrul de Inovare Digitală pentru Societate este un proiect propus de consorțiul condus de Cluj IT Cluster și format din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Universitatea din Oradea și urmează să furnizeze servicii de transformare digitală, inclusiv facilități de testare și de experimentare, prin transfer de expertiză și know-how, prin furnizarea de soluții specializate legate de utilizarea soluțiilor de securitate cibernetică, robotică și automatizări de procese, dar și prin furnizarea de cursuri de dezvoltare de competențe digitale avansate și consultanță pentru atragerea de finanțări pentru digitalizare din surse publice și private.

O altă dimensiune a activității DIH4Society este cea referitoare la planificarea investițiilor în digitalizare, elaborarea strategiilor de smart city și smart territory, realizarea unor audituri de securitate cibernetică, formare de competențe digitale, dar și matchmaking, respectiv corespondențe și compatibilități cu instituții similare și potențiali parteneri.

Și serviciile de internaționalizare, acces la piețe noi și facilitarea de parteneriate cu entități, atât din ecosistemul regional și național, cât și din cel european, sunt o altă componentă valoroasă pentru potențialii beneficiari.

Pentru a prefața Cluj Innovation Days 2023, Cluj IT organizează, în data de 10 mai, un eveniment online, dedicat tuturor celor interesați de soluții de digitalizare. Digital Journey are două secțiuni, una dedicată serviciilor dedicate IMM-urilor, iar cealaltă care se focusează pe competențele digitale pentru angajații IMM-urilor. Participarea este gratuită și se face prin completarea unui formular, la acest link.

Accesul la toate activităţile din cadrul Cluj Innovation Days este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie urmând instrucțiunile disponibile pe website-ul conferinței  https://clujinnovationdays.com/.

Partenerii media ai Cluj Innovation Days sunt: Agerpres, G4Media, Economedia, VIA TV, Știrile Transilvaniei, Digitalio, Savantgarde și Argeșul Online.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!