120 de studenți vor avea oportunitatea de a descoperi industria cimentului

120 de studenți vor avea oportunitatea de a descoperi industria cimentului
In cadrul proiectului Profesii Bine Cimentate, desfășurat de Școala de Valori și Holcim România:

Studenții din anii II, III și IV de la facultățile tehnice din nouă centre universitare se pot înscrie în proiect;
Participanții vor beneficia de șase ateliere de dezvoltare personală, șapte ateliere tehnice, o vizită în punctele de lucru Holcim;
32 de participanți vor descoperi domeniul tehnic printr-un program de internship.

12 ianuarie 2023 - Școala de Valori alături de Grupul Holcim România lansează a III-a ediție a proiectului „Profesii Bine Cimentate”, cu scopul de a facilita integrarea pe piața muncii a studenților cu profil tehnic, de a face cunoscută tinerilor cariera în domeniul construcțiilor, dar și pentru a le prezenta oportunitățile de dezvoltare profesională și personală.
Proiectul se adresează studenților din anii  II, III și IV de la facultățile tehnice și masterat din următoarele centre universitare: București, Brașov, Cluj-Napoca, Baia Mare, Craiova, Iași, Oradea, Petroșani, Pitești și Timișoara, și care studiază următoarele specializări: Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică, Electronică și Automatizări, Inginerie Minieră, Construcții Civile și Industriale, Căi Ferate Drumuri și Poduri, SSM & Mediu, Electromecanică & Electrică și Energetică. Studenții  se pot înscrie în proiect până pe 26 februarie 2023, accesând pagina proiectului aici.
În perioada înscrierilor, tinerii care sunt pasionați de domeniul tehnic și vor să afle mai multe despre cum este să fii angajat, ce oportunități sunt pe piața muncii, dar și despre inovațiile din sectorul construcțiilor, pot să participe la trei webinarii online cu profesioniști ai Grupului Holcim România și din mediul academic.
Cei 120 de participanți selectați își vor dezvolta abilitățile personale prin intermediul celor șase ateliere de soft skills, precum: Valori personale și universale, Inteligență Emoțională, Branding Personal, Viitorul locurilor de muncă în industria cimentului și egalitatea de gen, Intraprenoriat și Eficiență personală.

Alina Cristea, Manager CSR și Programe Educaționale în cadrul Grupului Holcim România: „Educația este un pilon important din strategia noastră de sustenabilitate, iar proiectul Profesii Bine Cimentate s-a dovedit un real catalizator de potențial pentru studenții cu profil tehnic. Ne bucurăm să continuăm misiunea noastră și în acest an, asigurând, ca de fiecare dată, oportunitatea ca unii dintre tinerii prezenți în program să devină ulterior colegii noștri, urmând o carieră într-o industrie extrem de competitivă și dinamică.”
Profesioniștii din cadrul Holcim România le vor fi alături participanților în șapte atelierele de technical skills, acolo unde își vor corela cunoștințele dobândite în facultate cu cerințele din domeniul tehnic. Atelierele tehnice vizează: Ingineria Chimică, Mine, Mecanică, Automatizări, Producție Betoane & Agregate, Prefabricate & BCA, SSM & Mediu.
Profesii Bine Cimentate este un program complementar ce integrează ateliere de dezvoltare personală și atelierele tehnice desfășurate la punctele de lucru Holcim România. Atelierele de dezvoltare personală sunt gratuite și susținute de traineri cu experiență în domeniu, din echipa Școala de Valori. Rolul atelierelor este de a le oferi studenților contextul de a-și descoperi abilitățile și talentele pentru viitoarea carieră. Atelierele tehnice vin în completarea celor de dezvoltare prin componenta practică. Studenții petrec cinci zile la unul dintre punctele de lucru Holcim alese de ei, alături de specialiști, unde pun în practică ceea ce învață la facultate. De asemenea, ei învață cum funcționează o fabrică de ciment, ce roluri cheie îndeplinesc specialiștii Holcim și văd întregul proces de producție al cimentului”, menționează Crina Bonea, manager de proiect, Școala de Valori.
La final celor două sesiuni de ateliere, 32 de studenți vor avea oportunitatea de a participa în perioada 15 iulie - 15 octombrie la un program de internship plătit. Studenții vor fi ghidați de către un mentor din departamentul ales pentru practică. Pe parcursul programului, ei vor beneficia și de cazare sau de o indemnizație pentru costul chiriei. Programul de internship va viza următoarele specializări: Chimie și Inginerie Chimică, Inginerie Mecanică și Mecatronică, Electronică și Automatizări, Inginerie Minieră, Construcții Civile, Drumuri, Poduri și Căi Ferate, Sănătate și Securitate în Muncă, Mediu și Construcții & Chimie (silicați). Participanții își vor desfășura activitatea la Aleșd, Câmpulung și punctele de lucru Somaco.

În ediția anterioară, 100 de studenți au participat la atelierele de dezvoltare personală, iar în a doua etapă, 30 de studenți au înțeles ce înseamnă domeniul tehnic prin participarea la atelierele desfășurate de profesioniștii Holcim. 15 studenți au urmat programul de internship. Cei mai mulți dintre aplicanții de anul trecut și-au dorit să aprofundeze noțiunile teoretice predate la facultate, să învețe lucruri noi din domeniul studiat, dar și să înțeleagă ce înseamnă o carieră în domeniul tehnic.

***
Despre Școala de Valori
Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală și non-profit, înființată în 2009, care oferă tinerilor și profesorilor din mediul preuniversitar experiențe de dezvățare a convingerilor și comportamentelor disfuncționale și reînvățarea unor noțiuni care pun accentul pe identificarea potențialul individual, dezvoltarea competențelor pentru viață și creșterea abilității de a lucra colaborativ, multidisciplinar și multigenerațional pentru a transforma societatea actuală într-una centrată pe valori sănătoase.
Despre Holcim România
Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd, o stație de măcinare, 27 stații de betoane, trei stații de agregate, două stații de lianți speciali și trei terminale de ciment), Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate și una de BCA) și Geocycle România (trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor).
Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil.
Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară. În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.



 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!